Elokuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja joka kuukaudella on oma teemansa. Elokuussa tarjoillaan kanttarelleja, vasikkaa ja villivadelmia. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Kanttarellivehnättöä
Kanttarellivehnättö

Pääruoka

Vasikan entrecoteeta, kauden kasviksia ja aniksella maustettua kanttarellikastiketta
Vasikan entrecote

Jälkiruoka

Villivadelmia ja jogurttia
Villivadelmia


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Kanttarellivehnättö ja Burgundin Gamay

  • Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2017
    • 1. Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2017
    • Ranska, Bourgogne
    • 16.99 €
    • Gamay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Syksyä kohden ollaan menossa ja punaviinit tuntuvat ajankohtaiselta. Kanttarellien, vehnän ja juuston kaveriksi sopii varsin mukava Gamay-rypäleestä tehty punaviini."
  • Pullon henki suosittelee: Vasikan entrecotee ja chileläinen Chardonnay

  • Lapostolle Cuvée Alexandre Chardonnay 2015
    • 2. Lapostolle Cuvée Alexandre Chardonnay 2015
    • Chile, Casablanca
    • 20.61 €
    • Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Selkeästi täyteläisen pään Chardonnay, jossa on chileläiseksi erittäin hyvä hapokkuus. Toiminee hyvin kermaisen, hieman mausteisenkin kastikkeen kanssa."
  • Pullon henki suosittelee: Villivadelmat ja Moselin makea valkoviini

  • Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016
    • 3. Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016
    • Saksa, Mosel
    • 15.98 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinissä maistuvat sitruuna, aprikoosi ja hieman eksoottisemmat, ananaksiset aromit. Jälkiruoka ei ole kovin makea, joten aivan täysmakea viini dominoisi. Viinin sokeripitoisuus on matalampi ja hapokkuus huikea."
  • Viinikartta suosittelee: Kanttarellivehnättö, kampasimpukkaa ja Pohjois-Italian Pinot Bianco

  • Terlan Vorberg Pinot Bianco Riserva 2013
    • 4. Terlan Vorberg Pinot Bianco Riserva 2013
    • Italia, Trentino - Alto Adige
    • 29.90 €
    • Pinot Bianco
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Alkuruoan yhteydessä suositeltiin tarjottavaksi mm. kampasimpukkaa ja otimme sen oletuksena tähän annokseen. Juuri maistamamme pohjoisitalialainen Pinot Bianco on ominaisuuksiltaan hapokas simpukan ystävä. Se on ryhdikäs viini, jossa on kivasti aromikkuutta tyylikkäälle ruoalle. Parmesaanille sopii hyvin italialainen viini ja jos oletamme, että vehnätön valmistuksessa on käytetty valkoviiniä, on valkoviini varma valinta. Tämä on arvokas viini, mutta hienot kanttarellit tykkäisivät."
  • Viinikartta suosittelee: Vasikan entrecotee ja Chianti

  • Cafaggio Chianti Classico 2015
    • 5. Cafaggio Chianti Classico 2015
    • Italia, Toscana
    • 19.99 €
    • Sangiovese
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Valitsimme alkuruoalle valkoviinin ja halusimme pääruoalle punaviinin. Italialaisella viinillä mennään. Jotenkin heti tuntui, että keskitäyteläinen Chianti sopisi vasikanlihalle. Viinissä on omanlaistaan juurevuutta myös kauden kasviksille."
  • Viinikartta suosittelee: Villivadelmat ja Moscato Sweet

  • Barefoot Bubbly Pink Moscato Sweet
    • 6. Barefoot Bubbly Pink Moscato Sweet
    • Yhdysvallat
    • 9.98 €
    • Moscato
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Makea roseekuohuviini Kaliforniasta on aromeiltaan sopiva: vadelmainen, hunajainen ja kukkainen. Makeutta viinissä on kohtuullisen paljon, mutta kuohuviininä sen pitäisi olla olemukseltaan kevyempi ja jälkiruoan tyyliin sopiva."


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: