Gysler Sandstein Riesling joulupöytään

       
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HANDPICKED WINESGysler Sandstein Riesling Trocken 2020

14,99€
Luomu, biodynaaminen, vegaaninen
Saksa, Rheinhessen

Gysler Sandstein Riesling Trocken on kotoisin Saksan Rheinhessenistä. Rypäleet tulevat tuottajan omilta viinitarhoilta ja viinit tehdään VDP-luokitusjärjestelmän mukaisesti.

Köynnökset kasvavat esihistoriallisessa maassa, niin sanotussa "Rothliegendissä". Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, sopii loistavasti viininviljelyyn. Tässä ilmastossa kasvaneista rypäleistä tehtyjen viinien hapokkuus on hieman tavanomaista korkeampi ja viinit ovat kirkkaita sekä tyylikkäitä.

Rypäleet poimitaan käsin ja sekä käyminen, että kypsytys tapahtuu terästankeissa. Viini kypsyy pitkään sakkansa päällä saadakseen hyvän rakenteen ja maun. Viiniä ei kirkasteta, eikä siihen lisätä mitään lisäaineita.

Alexander Gysler haluaa viiniensä puhuvan puolestaan ja Sandstein kertoo olevansa raikas ja tyylikäs riesling, joka sopii monipuolisesti ruokien kumppaniksi.

Maku on hedelmäinen ja raikas. Viini on erittäin tasapainoinen, kuiva riesling. Viinin pituutta ja sen makuvivahteita korostavat raikas hapokkuus ja herkullinen mineraalirakenne. Sandstein Riesling on sertifioitu luomu- ja biodynaaminen viini ja se soveltuu vegaaneille.

Viinin sopivuus joulupöytään?


Jouluna Sandstein maistuu erilaisten kalaruokien kanssa nautittuna, mutta myös laatikot maistuvat tämän viinin seurassa. Pehmeät juustot kuten brie ja vuohenjuusto ovat myöskin Sandsteinille sopivia makupareja.

Lue myös: Avondalen luomupunaviinit jouluun

Teksti:


Lue myös nämä jutut: