Kaikki Viinikartan viinisuositukset pääsiäiseen ja pääsiäisruuille löydät tältä sivulta. Keräsimme tälle sivulle pääsiäiseen liittyvät artikkelimme aikaisemmilta vuosilta ja julkaisemme tänäkin vuonna uusia juttuja aina pitkäperjantaihin asti. Kuvateksteistä löydät täsmäsuosituksia ruuille. Kaikki suositellut viinit on testattu Viinikartan Jensin ja Jannen toimesta pääsiäisruokien kanssa.

Lampaan putkiluupaisti rosmariinilla ja valkosipulilla maustettuna. Paistille sopii roteva espanjalainen Museum Reserva (21,59 €, tilausvalikoima)

Lampaan kare on näyttävä ruoka. Kokeile mehevän kareen seurassa laatuviiniä Allegrini Palazzo della Torre (26,90 €, tilausvalikoima) tai klassista Gigondasta (17,05 €).
Parhaat maistetut pääsiäisviinit eri vuosilta:
- Listaukset pääsiäisviineistä
- Pääsiäisviinit lampaalle
- Parhaat syrahit eri maista
- Pashaviinit
Chianti Classicot
Riojan punaviinit
Ribera del Dueron punaviinit
Bordeaux'n lammasviinit
Langhen viinit
- Rieslingit
- Alle 50 € nautiskelupunaviinit

Klassiset Riojan viinit sopivat hyvin pääsiäiseen. Lampaanlihapullat. Viiniksi esimerkiksi Vuoden Viinit 2017 oman sarjansa voittaja, keskitäyteläinen riojalainen Faustino VII (10,49 €)
- Ruoka ja viini -osiossa
- Karitsan kare
- Karitsan paahtopaisti
- Lampaanviulu
- Maitosuklaa
- Moussaka
- Patabroileri
- Suklaakakku (esimerkkinä Sacher)
- Tagine - marokkolainen lammaspata
- Uunilohi

Karitsan paahtopaisti on pieni. Niitä tehdään useampi kerralla. Viini Espanjasta Cigalesista: Vinea Museum Tempranillo Crianza (13,70 €)
Pääsiäiseen sopivat artikkelimme
- Vuoden 2018 jutut
Pääsiäisen chardonnay
Modernimpi Brampton Shiraz
Fonte do Beco - alle 10€
Jenkkiviini 6th Sense Syrah
Peter Lehmann The Barossan Shiraz
Paras 2018
Syrahia ja lammaspataa
Edullinen Spinnaker Shiraz
Italia: Amarone vs Barolo
- Vuoden 2017 jutut
Lammasviini Ribera del Duero
Vuoden punaviini 2017
Chiantia pääsiäislampaalle
Prioratin hilloviini lammaspadalle
Yleisviini Langhe Nebbiolo
Pirteä Moselin riesling
Athos - 5 tähden nautiskeluviini
Paras 2017
- Vuoden 2016 jutut
Yllättäjä lammaspadalle
Viini karitsan kareelle
Buffaviini: Sangre de Toro
Hyvä valkoviini Bordeaux'sta
Hewitson Shiraz nautiskeluun
Quinta-nimiset viinit
Suuntäyttävä Museum lampaanviululle
Paras 2016
Tumma espanjalainen paahtopaistille
- Vuoden 2015 jutut
Mourvédre Grenache
Shiraz Viognier
Brown Brothers Shiraz
Frescobaldin Chianti
Paras 2015
Vuoden Viini 2015
- Vuoden 2014 jutut
Riojan nahkaiset Faustinot
Paahteinen Barón de Ley
Mukautuva Cecilia Beretta Ripasso
Paras 2014
Tamminen cabernet
Marjapommi Hardys Crest
Kevyt bardolino
- Pullonhenki-blogin juhlavat menut viineineen
- Ruokainspiraatiota Libanonista
2017
- Ruokainspiraatiota Australiasta
2017
- Pääsiäismenu
2016
- Pääsiäismenu
2015
- Pääsiäismenu
2014
- Pääsiäismenu
2013

Pääsiäislampaan voi valmistaa myös isossa padassa. Tämän padan isot lihapalat (karitsanpotkaa ja lampaan luutonta paistia) ovat hautuneet sadassa asteessa 7 tunnin ajan. Viiniksi sopii tasapainoinen ja mehukas Uuden-Seelannin syrah: Saint Clair Hawke's Bay Premium Syrah (16,99 €)

Lampaan paahtopaisti ja granaattiomenaa. Viiniksi Argentiinan Mendozasta upea cabernet: Zuccardi Q Cabernet Sauvignon (19,30 €)

Savustettua lampaan sisäfilettä. Viiniksi sopii tumma ja savuinen eteläafrikkalainen Kanonkop Kadette Pinotage (14,93 €)

Karitsan sisäfilettä, bataattia ja chianti. Kuvan viini Marchese Antinori Chianti Classico Riserva (31,00 €)

Couscous, parsa, punasipuli ja avokado. Pirteyttä pääsiäiseen luomuproseccolla: Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry (13,68 €)