Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni heinäkuussa Libanoniin. Tällä kertaa mukana oli falafeleja, yrttilammasta ja mantelibaklava. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Libanon-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.
Alkuruoka
Falafeleja, minttuhummusta, tsatsikia ja tabboulehia
Pääruoka
Yrttilammasta ja sitrussalaattia
Jälkiruoka
Mantelibaklavaa ja aprikoosia
Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille: