Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni huhtikuussa Ranskan maalle. Tällä kertaa mukana oli mm. parsaa, ankkaa ja sitruunatarteletti. Tältä kierrokselta jälkiruoka osoittautui törkeän hyväksi ja saa erityissuosituksen. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Ranska-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.
Alkuruoka
Paahdettua parsaa, uppomunia ja lohipastramia
Pääruoka
Ankanfilettä, sitruunasiirappia ja tomaatti-munakoisopaistosta
Jälkiruoka
Sitruunatarteletti
Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille: