Santa Helena 100+ Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014

Chile, RapelPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Santa Helena 100+ Parras Viejas Cabernet Sauvignon 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, hennon suklainen, mausteinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
29.98 € ( 39.84 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
443067
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Colchaguan laakson viinitarhat Rapelissa Andien kupeessa. 30 hehtaarin viljelmät sijaitsevat 277 metriä merenpinnan yläpuolella. Kypsytys: Viini kypsyi 14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tuottaja: Santa Helenan viinitalo perustettiin vuonna 1942 ja se on nykyään yksi alueensa suurimmista tuottajista. Yritys viljelee 334 hehtaaria Colchaguan laakson eri osissa. Talo kuuluu VSPT Wine Groupiin. Muuta: "100+ Parras Viejas" tarkoittaa yli sata vuotta vanhoja viiniköynnöksiä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
18.05.2014
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
VSPT

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Väri: Tumma rubiininpunainen.
Tuoksu: Moniulotteisessa tuoksussa on tuoreita hedelmiä ja mausteista vaniljaa.
Maku: Suuntuntuma on täyteläinen, kypsän tanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, mausteinen, tamminen, rodukas ja pitkä.

Viini on valmistettu yli 100- vuotiaiden Cabernet Sauvignon- köynnösten rypäleistä. Rypäleet on kerätty käsin huhtikuun toisella ja kolmannella viikolla. Maseraation ja alkoholikäymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 14 kuukautta kertaalleen käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Ruokasuositukset: Punainen liha, karitsa, kypsät juustot sekä tumma suklaa. Kasviruoista suosittelemme viiniä täyteläiselle sienirisotolle sekä munakoisosta valmistetuille annoksille.

92 pistettä - Robert Parker / Wine Advocat 2014

  • Lähde: Juomavinkki.fi

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).