Quinta do Portal Colheita 1994

PortugaliMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Quinta do Portal Colheita 1994(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Portviinit
Luonnehdinta:
Kuparinruskea, makea, taatelinen, viikunainen, luumuinen, tummasuklainen, mausteinen, vivahteikas, pitkä, lämmin
Sokeria
140.00 g/l

HINTA

Hinta:
71.90 € ( 95.87 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Portviinit. Portviini on portugalilainen vahva sekoiteviini ja se valmistetaan Douron alueen korkealaatuisista paikalilsrypälelajikkeista. Viiniin lisätään 77-prosenttista alkoholia. Lopullinen vahvuus on noin 20 prosenttia. Portviiniä kypsytetään 2-20 vuotta tammitynnyreissä, jolloin syntyy rusinaisia ja pähkinäisiä aromeja. Toimii jälkiruokaviininä juustojen, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja etenkin maustetun suklaan kanssa. Mys Stilton-homejuusto sekä Tilsit-juusto ovat suosittuja kumppaneita.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
323487
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
20 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
1994
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
170 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Lisätietoja:
Tuottaja: Quinta do Portalin viinitalo on Douro-joen laaksossa Sabrosassa Pohjois-Portugalissa sijaitseva perheyritys. Portal on vanha portviinintuottaja, joka on alkanut tuottaa myös puna- ja valkoviinejä sekä makeita moscatelviinejä. Portal omistaa 4 tilaa – Quinta do Portalin, Quinta da Abelheiran, Quinta do Confradeiron ja Quinta dos Morasin – jotka käsittävät kaikkiaan 100 hehtaaria Douron sivujoen Pinhãon laaksossa. Vuosituotanto on n. 1,5 miljoonaa pulloa viiniä. Muuta: Vuosi 1994 on yksi portviinien parhaista vuosikerroista.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.11.2015
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Quinta do Portal

Quinta do Portal on perheomisteinen, moderni viinintuottaja, joka valmistaa kansainvälisesti arvostettujen Port- ja Moscatel- viinien lisäksi myös erinomaisia väkevöimättömiä viinejä Douro-joen laaksossa Pohjois-Portugalissa. Valmistusta konsultoi maailmankuulun Bordeaux’n Institute d'Oenologie:n enologian professori Pascal Chatonnet . Perhe omistaa 95 ha tarhoja neljän tilan alueella (Quinta da Abelheira, Quinta do Confradeiro, Quinta dos Muros, and Quinta do Portal ). Portugalin johtava viinilehti valitsi Quinta do Portalin vuoden tuottajaksi Portugalissa 2007.

The Douro Demarcated Region spreads along 250.000 hectares along the Douro River basin. A powerful river with 927kms since its spring in Picos de Urbión until it meets the Atlantic Ocean in the city of Porto. In its way it passes by several wine regions, being the Douro Demarcated Region the most impressive with its deep valleys and narrow canyons. The soils are mainly derivative from schist, with a granite geologic formation in its borders. The region has very cold Winters and very hot and dry Summers. Due to the wide variety of micro-climates, the region is divided in 3 sub-regions that differ greatly from each other in terms of temperature, rainfall, dimension of the property, planted area, etc.: Baixo-Corgo, Cima-Corgo and Douro Superior.

The Douro was the first region in the world to be demarcated, back in 1756.

Our wine production is based on the diversity of the Douro. A big variety of grapes, different altitudes, different solar expositions, soils with different compositions, etc. In the field we apply cultural practices that allow us not only to achieve our quality objectives but also to respect the plant and its fruit. In our winery, the work scheme is based on the respect for the grapes and the musts we have to process, using gravity in the various operations. This allows us to achieve better quality and at the same time reduce the energy consumption.

In order to increase our knowledge we make several experiences and micro-vinifications every vintage, that in the end benefit our already distinctive and personalized wines.

The distinguishing characteristics of our wines are their elegance and freshness, as our objective is to bottle wines that people can enjoy with true pleasure.

We try to have the best relation pleasure/price in all the different quality levels.

Our family has been producing Port wine in the Pinhão valley for more than 100 years, but it has been in the Douro at least since 1477, when the King D. Afonso V grants a portion of land (Comenda de Oliveira) to the noble D. Afonso de Mansilha. Later in 1756, Frei João de Mansilha played a very important role in the demarcation of the Douro and its implementation. Our knowledge and will has in its origin several generations of people that dedicated their lives to the region and to its most important wine. Drinking a glass of our Ports is drinking through the history of a region. Our Port wines are elegant, fresh, approachable and really pleasant wines.

Our Quintas are all located in the Pinhão river valley, in the Upper Corgo sub-region. The Pinhão river is a small tributary of the Douro that flows from North to South through steep terraced hillsides. Having vineyards in the East and West banks of the river with altitudes ranging from 200 to 550m and almost all possible solar exposures allows us to produce a diversity of quality grapes to create exceptional wines. The total vineyard area rounds 100 hectares. As a curiosity fact we have Touriga Nacional planted in all our Quintas.

Lähde: http://www.quintadoportal.com, www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Quinta do Portal

Kommentit & arvostelut (0)

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).