QP 2013

Espanja, RiojaPunaviini, täyteläinen

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät ylänavigaatiosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
Pisteet:
Viinikartan pistetaulukko
87
Facebook jaot:
  • [kuva: QP 2013(© Alko)]
Alkon tuotenumero:
441117
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, mausteinen, tamminen
Tyyppi:
punaviinit
Alkon makutyyppi:
vivahteikas & kehittynyt
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit
Rypäleet:
Tempranillo
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Hinta:
14.99 € ( 19.85 €/l)
Hinta-laatusuhde:
Keskimääräistä parempi (Hintaryhmä 11 - 17 €)
Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
4.50g/l
Valmistaja/alue:
Bodega Classica
Luokitus:
DOCa Rioja
Erityistä:
luomu
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.
Ehdotus tarjoilulämpötilaksi (°C):
18. Jäähdytys jääkaapissa 30 min. Jäävedessä muutama minuutti.
Tuotetyypin säilyvyys:
Tämä viinityyppi kestää yleensä hyvin säilytystä muutamia vuosia. Hyötyy kypsytyksestä. Säilyy avattuna pari päivää. Tempranillo on rypäle, josta tehdyt viinit sopivat hyvin säilytykseen.
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 20 hehtaarin ala neljässä eri viinitarhassa (Quatro Pagos, QP) Rioja Altan viinialueella. Valmistus: Sekä alkoholi- että malolaktinen käyminen 25 000 litran terästankeissa. Käymisessä ei käytetty rikkidioksidia. Kypsytys: 16 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 50 % uutta tammea. Yli 6 kuukautta pulloissa. Tuottaja: Bodega Classican viinitalo on osa Vintae viiniyhtymää, joka on perustettu vuonna 2000. Yhtymän vuosituotanto on 1,5 miljoonaa litraa viiniä. Bodega Classica sijaitsee San Vicente de la Sonsierran kylässä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.09.2012
Lue seuraavaksi:

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus:

QP eli Quatro Pagos tulee nimensä mukaisesti neljästä viinitarhasta 20 hehtaarin alalta klassiselta Rioja Altan viinialueelta. Sen tuottaja Bodega Classica on osa Vintae -viiniyhtymää, joka on perustettu vuonna 2000. Vintae tuottaa viinejä 12 eri viinialueella Espanjassa ja sen vuosituotanto on yli 1,5 miljoonaa litraa.

QP on moderni Rioja-viini. Sekä alkoholi- että malolaktinen käyminen tehtiin terästankeissa. Käymisessä ei käytetty rikkidioksidia. Nämä takaavat viiniin moderniin tyyliin hyvän hedelmäisyyden. Viiniä kypsytettiin 16 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet oli uusia. Tämän jälkeen viini kypsyi vielä yli 6 kuukautta pulloissa ennen myyntiä. Viini on tuotettu luomuna.

QP on väriltään syvän sinisenpunainen. Tuoksu on rikas ja siinä voi aistia vahvaa tummaa marjaisuutta, karhunvatukkaa, kirsikkaa, mutta myös suklaisuutta, mausteisuutta ja kevyttä nahkaisuutta. Maultaan viini on täyteläinen. Tumma marjaisuus jatkuu myös maussa ja sitä täydentää ja tasapainottaa kevyesti paahteinen tammisuus ja pirteä karpalomainen hapokkuus. Viinin tanniinit ovat selkeät, mutta jo pyöristyneet. Jälkimaku on pitkä ja tyylikkään mausteinen.

QP on upea kumppani täyteläisille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät esim. naudan pihvit ja fileet, lampaan paahtopaisti, sekä poron ja hirven paistit. Voit kokeilla sitä myös maanläheisten lihapatojen seuraksi. Mausteet ja lisäkkeet saavat olla yksinkertaisen tyylikkäitä esim. yrttejä ja sieniä.

  • Lähde: Norex Spirits

Muut kommentit ( 5 )

Miellyttävä, kypsän tanniininen, vaniljaa, nahkaa. Pitkä jälkimaku, tasapainoinen. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 13/2015)

    Asiaton viesti?

Pihvi kesyttää tämän taisteluhärän. Tummanpunaisessa luomuviinissä löytyy aavistus tallin takaista tuoksua, mutta myös sikaria ja suklaata. Hintansa arvoinen. (ruoka.ts.fi, julkaistu 5.10.2012)

    Asiaton viesti?

Rehellinen vanhanajan rioja. 12/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 1/2013)

    Asiaton viesti?
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).

Maistuiko? Tutustu muihin samankaltaisiin tuotteisiin.

Vastaavuuskriteerit: Nimi (5 samaa alkukirjainta) TAI punaviinit, Tempranillo (päärypäle), Täyteläinen, 0.75 l, 10-15 €

Samannimiset

Samankaltaiset samasta maasta

Samankaltaiset muista maista