Pasqua Prosecco

Italia, VenetoValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 3 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Pasqua Prosecco(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, hapokas, pirskahteleva, omenainen, herukkainen, kevyen sitruksinen
Rypäleet:
Glera
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
10.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat, puolimakeat ja pirskahtelevat valkoviinit. Kesäiset salaatit ja ihanteellinen seurusteluun Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.49 € ( 12.52 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
008496
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
10.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
60 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Tuotteen nimen selitykset:
prosecco = Italialainen kuiva kuohuviini. Yleensä Glera-rypäleestä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Pasqua

Pasqua on Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo, jolla on kaksi tuttua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta. Viinitalon vuosituotanto on noin 20 miljoonaa pulloa, josta 70 % menee vientiin.

Pasqua-viinitalon ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä vuonna 1925. Veljekset olivat alunperin muuttaneet Veronaan Pohjois-Italiaan armeijapestinsä vuoksi, mutta hankkivatkin sittemmin viinitilan kaupungin läheisyydestä Veneton viinialueelta.

Nykyään yritystä johtavat toisen sukupolven veljekset. Viinitarhoja Pasqualta löytyy Veneton lisäksi myös Apuliasta ja Sisiliasta. Veneton viinialueella sijaitsevat kuuluisat Valpolicella Classico -viinitarhat, Apuliassa, joka on Pasqua-suvun alkuperäinen kotiseutu, tuotetaan mm. Chardonnay- ja Sangiovese-viinejä sekä Sisilian tiloilla Nero d’Avola -viinejä.

Viinitalo yhdistää sulavasti pitkät perinteensä innovatiivisuuteen. Pasqualle on tärkeää reagoida joustavasti ja nopeasti kuluttajien toiveisiin sekä säilyttää tuotteidensa luotettavan korkea laatu. Cecilia Beretta -viinit, joiden pitkäjänteinen tuotekehitys on saanut alkunsa 1980-luvulla, ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja.

Lähde: http://www.mikaviini.fi

Lähde: http://www.pasqua.it

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pasqua

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Hedelmäinen ja kukkea tuoksu. Kuiva, raikas ja pirskahteleva Prosecco, jossa omenan ja päärynän aromeja. Viinin rypäleet ovat kasvaneet Trevison provinssin kukkuloilla savi- ja kalkkikivimaalla. Korjuun jälkeen rypälemehu on ensin levännyt kuorien päällä kontrolloidussa lämpötilassa, jolloin viiniin on saatu lisää maukkautta. Käyminen on tapahtunut terästankeissa. Prosecco on samannimisestä rypäleestä valmistettu yleensä pirskahteleva valkoviini. Sitä valmistetaan Koillis-Italiassa, erityisesti Veneton alueella.

  • Lähde: Mikaviini.fi

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).