Noble Vines 667 Pinot Noir 2014

Yhdysvallat, KaliforniaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Noble Vines 667 Pinot Noir 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpalohilloinen, punaherukkainen, vadelmainen, mokkainen, tamminen
Rypäleet:
Pinot Noir, Petit Sirah, Merlot, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.99 € ( 21.19 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
439657
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.60g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Montereyn viinialueella Kalifornian keskiosassa, lähellä Tyynen valtameren rannikkoa. Kypsytys: Noin kolmasosa viinistä kypsyi 7 kuukauden ajan tammitynnyreissä, minkä jälkeen viini kypsyi pulloissa 4 kuukautta. Kestävyys: Valmistajan mukaan oikein säilytettynä 10 vuotta. Muuta: Nimi Fog Head viittaa Montereyn sumuiseen ja viileään ilmastoon, joka sopii hyvin Pinot Noir -rypälelajikeelle. Tuottaja: Delicaton viinitalon perustaja on Gaspare Indelicato, ja nyt viinitalon johdossa on jo 3. sukupolvi. Talolla on viinitarhoja Montereyssä San Bernaben ala-alueella sekä Lodissa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Delicato Family Vineyards

Kalifornialainen perheyhtiö on ollut pohjustamassa kalifornialaista viiniperinnettä jo yli 80 vuoden ajan. Indelicaton perheen kolmas sukupolvi on mukana perheyrityksessä ja jatkaa suvun innovatiivista työskentelyä viinien parissa. Delicato Family Vineyards on edelläkävijä luonnonystävällisten viljelymenetelmien sekä tuotantomenetelmien kehittäjänä ja heidän viininsä ovat nautittavia, hyvin tehtyjä ja edustavat kasvupaikkansa tuotantoa parhaimmillaan. Perheyhtiöllä on omistuksessaan 4 000 hehtaaria viinitarhoja Montereyn kuuluisasta viileästä San Bernabe -viinitarhasta Lodin aurinkoisille vuorenjuurille asti.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Delicato Family Vineyards

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Fog Head on kokoelma laadukkaita viileän ilmaston viinejä Kalifornian rannikolta Montereyn viinialueelta. Fog Head-viinit saavat nimensä sumusta joka nousee Montereynlahdelta laaksoa pitkin etelään viinialueen halki. Tämä päivittäinen luonnonilmiö viilentää alueen viinitarhojen mikroilmastoa hidastaen näin rypäleiden kypsymistä merkittävästi.

Tämä viini on sekoitus kolmelta eri Montereyn ala-alueelta; Arroyo Seco, San Bernabe ja San Lucas. Sadonkorjuu on alkanut myöhään syyskuun lopulla sokeripitoisuuden noustua optimaaliseen korkeuteensa. Merisumun ja tuulten viilentämät Montereyn tarhat säilyttävät erinomaisen hapokkuuden rypäleissä aivan niiden optimikypsyyteen saakka. Lisäksi viileän ilmaston tarjoama hidas kypsyminen auttaa rypäleitä kehittämään erittäin intensiivisen hedelmäisen aromimaailman. Viiniä on valmistuksen päätteeksi kypsytetty vuoden ja kaksi vuotta käytössä olleissa amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä yhdeksän kuukauden ajan ennen pullotusta.

Tämä viini on maultaan keskitäyteläinen. Sen tuoksussa tuntuvat punaiset kypsät marjat kuten vadelmat ja kirsikat, sekä ripaus tammikypsytyksen tuomaa vaniljaisuutta. Mehukas, intensiivisen hedelmäinen ja tasapainoisen hapokas maku on samettinen ja pitkä.

Parhaimmillaan tämä viini on grillatun tonnikalan, vaaleiden lihojen sekä kasvisten kumppanina. Kokeile myös miedoille kypsille juustoille.

  • Lähde: Winestate Oy

Muut kommentit ( 7 )

Muhkea ja hiukan kypsynyt kalifornialainen pinot noir. Metsäisen maamainen juoma. Kantarellien kyytipojaksi, myös kermaisen kastikkeen tai muhennoksen seuraan. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 2.8.2018)

    Asiaton viesti?

Naudasta, porsaasta ja porosta tehty kiuasmakkara ja valkosipuli-maustekurkkumajoneesi: pinot noiren kypsä ja hennon savuinen marjaisuus sopii erinomaisesti makkaran maalaismaiseen makuun. (Viinilehti 1/2012)

    Asiaton viesti?

2013: Raaka, kitkerän hapokas, vihreät tanniinit, metallinen suutuntu. 8/20 pistetä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 4/2017)

    Asiaton viesti?

Punaviinin ystävä valitsee kinkun seuraksi marjaisan ja hilloisan viinin. Maku yhdistyy myös muihin joulupöydän herkkuihin. (MeNaiset 3.12.2015)

    Asiaton viesti?

Keskitäyteläinen viini sopii joulukinkulle. Melko runsasarominen viini maistuu kypsiltä, tummilta marjoilta. Aromit nivoutuvat makeutta sisältävien laatikoiden kanssa. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 18.12.2014)

    Asiaton viesti?

Mehukas, notkea ja raikas pinot noir, joka alhaisen tanniinisuutensa johdosta sopii erinomaisesti grillatun tonnikalan tai kanan seuraksi. (Anna 8.7.2010)

    Asiaton viesti?

Tuoksussa punaherukkaa. Maku mukavan helppo, keskitäyteläinen. Saattaa olla jopa yksinkertainen. Hapahko, puolukka.

    Asiaton viesti?
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).