Don Guido Pedro Ximénez 20 Years

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

Tuote poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Sherryt

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Don Guido Pedro Ximénez 20 Years(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Mustanruskea, erittäin makea, erittäin täyteläinen, luumuhilloinen, rusinainen, kahvinen, viikunainen, pitkä
Rypäleet:
Pedro Ximénez
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
430.00 g/l

HINTA

Hinta:
16.69 € ( 44.24 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.38 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
367104
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.02.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
18 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
300 kcal / 100ml
Hapot
4.20g/l
Lisätietoja:
Valmistus: Don Guido -sherry on valmistettu n. 10 vuorokautta aurinkokuivatuista rypäleistä. Kypsytys: Keskimäärin yli 20 vuotta tammitynnyreissä nk. soleramenetelmällä. Muuta: Tuottaja suosittelee viinin nauttimista erityisesti jäätelön, hedelmäsalaattien ja muiden jälkiruokien kera. Tuottaja: Williams & Humbert on Alexander Williamsin ja hänen lankonsa Arthur Humbertin vuonna 1877 perustama sherrytalo. Se oli perustajaperheen omistuksessa aina vuoteen 1972 asti. Vuodesta 2004 yhtiön on omistanut jereziläinen Medinan perhe.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Bodegas Williams & Humbert

[vain englanniksi]

Bodegas Williams & Humbert is located in the geographical triangle formed by the cities of Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María and Sanlúcar de Barrameda. This triangle has a unique microclimate owing to the influences of the Guadalquivir and Guadalete rivers, giving rise to the term “the Mesopotamian valley of western Andalusia”.

At present, Williams & Humbert is comprised of the central installations (Europe’s largest wine cellar), the vineyards and Sovisur, their distributing company in Spain.

The family have handed down longstanding winemaking traditions and sales expertise in international markets from one generation to another.

Two different generations currently work side by side with prestigious professionals, comprising a dynamic, energetic team with a great deal of business initiative while maintaining the traditions and knowledge acquired through a century and a half of experience in Jerez.

Bodegas Williams & Humbert now sell their products in over 80 countries and they are developing an ambitious diversification project in the sector of high quality food products. The firm’s subsidiary company SOVISUR distributes their products – the Canasta and Dry Sack Sherries and the Gran Duque de Alba brandy amongst the most prominent – throughout Spain. The diversification has additionally led them to add products from other quality demarcations such as Ribera del Duero (Marqués de Polavieja red wines), Rioja (Viña Paul and Peñazola red wines), Rueda (Viña Saltés) and Albariño (Espírito da Terra).

Their innovative projects also include Crema de Alba, the world’s only cream liqueur made from Solera Gran Reserva Jerez brandy and the rums Dos Maderas and Malabar, products that merge two cultures and which are made with a double ageing process.

The history of Bodegas Williams & Humbert goes back nearly 130 years. They participated in the creation of the Jerez-Xérès-Brandy Quality Demarcation and are now considered to be one of the world’s most prestigious wine producers.

The winery was founded in 1877 by Sir Alexander Williams, a great admirer and connoisseur of sherry products, and Arthur Humbert, a specialist in international relations. 
Since then they have preserved part of the original wines and brandies (soleras) in high quality oak casks. These soleras are the base of the development and ageing of every sherry and brandy produced at Bodegas Williams & Humbert.

In the 1960s José, Nicolás, Jesús and Ángel, members of the Medina family who were working at different Jerez wineries, decided to steer their careers towards creating their own winery: José Medina y Compañía. Founded by José Medina, at first the firm enjoyed the external support of his brothers, who became full-time partners two years later.

Initially the firm focused their energies on international markets and gradually expanded through collaboration agreements with different purchasing companies. In 1979 they established a partnership with the Dutch multinational Royal Ahold through the Associate Company Luis Páez. These association and subsequent collaboration agreements enabled the family to increase their presence in Jerez; a few years later they were amongst the leading companies in sherry sales at international level. From the firm’s foundation, characterized by canny, aggressive business strategies, they started to acquire different brands that strengthened and diversified their capacities. Their latest acquisition was the international group Williams & Humbert, which now lends its name to all the family’s business activities.

The relationship between the Medina family and the Dutch multinational Ahold dates back to 1979, when Ahold acquired a 50% share in Luis Páez S.A. (now Bodegas Williams & Humbert S.A.), a winery owned by the Medina brothers.

In 2005 the Medina family reached an agreement with Royal Ahold to acquire the 50% share that the Dutch firm held in the corporation. Having regained full ownership of the company and its subsidiaries, this acquisition permitted the Medina family to consolidate the management of the business they were already responsible for.

Lähde: http://www.williams-humbert.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Williams & Humbert

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Ainutlaatuinen makea ikääntynyt PX-Sherry. Erinomainen jälkiruokien kuten Creme Bruleen, kakkujen ja vaniljajäätelön kera.

Sherryn valmistukseen käytetyt rypäleet on kuivattu auringossa ennen puristamista. Prosessin aikana rypäleistä haihtuu nestettä ja sokerimäärä tiivistyy. Rypäleet puristetaan ja mehu laitetaan käymään ja käynyt viini väkevöidään 18%:ksi. Väkevöity viini varastoidaan tammitynnyreissä ja siirretään omaan Soleraan.

Alue/Luokitus: DO Jerez-Xéres- sherry

Muut kommentit ( 2 )

"Tummanruskea, hyvin paksu viini, jonka rehevässä tuoksussa on suklaata, mämmiä ja rusinaa. Makea, öljyisen paksu ja paahteinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös poltettua sokeria ja karamellia. Kaunis loppu." (Vuoden Viinit 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Väkevöidyt viinit. www.vuodenviinit.com)

    Asiaton viesti?
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).