Cuesta Medium Dry Sherry

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Cuesta Medium Dry Sherry(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Meripihkanruskea, puolikuiva, taatelinen, pähkinäinen, kevyen mantelinen, mineraalinen
Rypäleet:
Palomino, Pedro Ximénez
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
35.00 g/l

HINTA

Hinta:
7.62 € ( 20.05 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.375 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
307184
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
17.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
110 kcal / 100ml
Hapot
4.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet ovat kasvaneet Jerez Superiorin alueella. Kypsytys: Keskimäärin 6 vuotta tammitynnyreissä. Muuta: Tuottaja suosittelee Cuestan nauttimista hanhenmaksan, pateiden, lihapasteijoiden tai thairuoan kera. Nauti viilennettynä n. 8-asteisena. Tuottaja: Bodegas José de la Cuesta on vanha sherrytalo, jonka perheomisteinen Caballero-yhtymä on omistanut vuodesta 1932. Caballeron perusti D. José Cabaleiro do Lago vuonna 1830. Yhtiö omistaa useita sherry- ja viinitaloja ympäri Espanjaa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
27.01.2013
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Kommentit & arvostelut (6)

Sherry-sitruunakanassa sherry tukee yrteillä ja valkosipulilla kuorrutetun kanan makumaailmaa ja maistuu myös ruokajuomana. (Viinilehti 1/2014)

    Asiaton viesti?

Pistaasi-suolapähkinätikkarit: Cuesta Medium Dry Sherry toimii pähkinöiden ja juuston kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 16.5.2013)

    Asiaton viesti?

Iloisen yllätyksen tarjosi tämä sherry, ei ollut niin makoisa kuin jotkut serkkunsa eli tässä oli sellaista vanhan ajan kamreerin nahkasalkun narinaa ja ikenet narisi mukana :)! Tykkäsin pihkaisen 'kirpakanhappaman' maun aromeista, suosittelen tätä lämpimästi jos ei ole sherryn ystävä sen vuoksi että joskus tuppaavat olemaan a) tunkkaisia tai b) makeaanpäin.

    Asiaton viesti?

Jotenkin sitä odottaa tällaisen rusehtavan sävyisen sherryn olevan tosi makeaa. Kyse on Amontillado- (kevyempi ja kuivempi) sekä makean Pedro Ximenez -jälkkärisherryn sekoitus eli siitä tulee puolimakeaa. Kyllä tämä kai on ruualle tarkoitettu. Maku on suolainen ja vetinen. Ei kuitenkaan huono. Maussa on appelsiinin kuorta, kevyesti kuivattuja hedelmiä ja pähkinää. Jälkimaku on kohtuu kirpeä. Ihan kivaa siemailtavaa, mutta ei mikään tyylielämys. Sen verran harvoin tulee nautittua sherryjä, ettei ihan helposti osaa tätä laittaa mihinkään kategoriaan, blendi.

    Asiaton viesti?
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).