Codorníu Selección Raventos Cava Brut

EspanjaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuote poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Codorníu Selección Raventos Cava Brut(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Cava on espanjalainen nimitys perinteisellä menetelmällä tehdylle kuohuviinille.
Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, hennon hunajainen, paahteinen, tasapainoinen
Rypäleet:
Chardonnay, Xarel.lo, Parellada, Macabeo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
11.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.99 € ( 17.19 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
008914
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.09.2017.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. cava = Espanjalainen samppanjamentelmällä tehty kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Codorníu

Vuonna 1551 alkunsa saanut Codorníun historiallinen viinitalo on kotoisin Espanjan Penedèsistä ja todellinen pioneeri alalla. Sen ajan dokumentaatiosta ilmenee, että Codorníun perheellä oli jo tuolloin useita viininvalmistuksessa hyödynnettyjä koneita.

Vuonna 1659 Anna de Codorníu nai Miquel Raventósin ja perheet yhdistyivät. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1872, Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman ensimmäisen pullon cavaa. Samalla sai alkunsa espanjalaisen kuohuviinin voittokulku. Tänä päivänä Codorníu tuottaa vuodessa yli 60 miljoona pulloa cavaa ollen maailman suurin perinteistä menetelmää hyödyntävä kuohuviinin tuottaja.

Kuohuviinin tuotannossa voidaan käyttää neljää erilaista valmistusmenetelmää. Näistä perinteinen menetelmä, jolla samppanjakin valmistetaan, on Codorníun Cavan perustana. Perinteinen menetelmä on vaativa, mutta loistavan kuplien koostumuksen takaava metodi: siinä viinin toinen käyminen tapahtuu pulloissa kellareissa, kontrolloidussa lämpötilassa. Codorníun cavoissa maistuu vuosisatojen kokemus ja tuotekehitys sekä tuntuu hienostunut olemus. Läpi koko viljelyn ja valmistusprosessin vain paras on kyllin hyvää – sen huomaa myös lopputuloksessa.

Lähde: http://www.mikaviini.fi

Lähde: http://www.codorniu.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Codorníu

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Kirkkaan oljenkeltainen, jossa on hienostuneet kestävät kuplat. Runsaan hedelmäinen tuoksu, jossa ananasta ja persikkaa Chardonnaysta sekä sitrusta ja omenaa perinteisistä cava-rypäleistä. Myös aromeja, jotka kertovat kypsytyksestä sakan kanssa: kuivattua hedelmää, pähkinää, paahtoleipää ja hunajaa. Maku on erittäin kuiva, kermaisen täyteläinen ja raikkaan hapokas, viipyilevä jälkimaku.

Cavan valmistuksessa toinen käyminen tapahtuu perinteisen menetelmän mukaisesti pullossa kellarissa. Selección Raventós on ollut pullossa kosketuksissa hiivasakan kanssa vähintään vuoden ajan ennen sakan poistoa.

Codorniun Raventós-omistajasuvulla on ollut sukupolvien ajan perinteenä pistää tätä sekoitusta syrjään juhlapäivien varalle. Vuonna 1997 se päätettiin kuitenkin julkistaa suurelle yleisölle. Silloin tuli kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Josep Raventós valmisti maailman ensimmäisen cavan vuonna 1872. Codorníu on cavan tuotannon pioneeri Espanjan Penedèsistä. Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman esimmäisen pullon cavaa ja samalla ensimmäisen pullon espanjalaista kuohuviiniä vuonna 1872.

  • Lähde: Mikaviini.fi

Muut kommentit ( 2 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).