Barros Porto Colheita 1965

PortugaliMuut viinitValkoviinin makeus

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: Barros Porto Colheita 1965(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Portviinit
Luonnehdinta:
Kastanjanruskea, makea, rusinainen, viikunainen, taatelinen, mausteinen, kevyen hasselpähkinäinen, tyylikäs, pitkä
Rypäleet:
Rypäleet Douron alueelta
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
1.00 g/l

HINTA

Hinta:
146.20 € ( 194.93 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Portviinit. Portviini on portugalilainen vahva sekoiteviini ja se valmistetaan Douron alueen korkealaatuisista paikalilsrypälelajikkeista. Viiniin lisätään 77-prosenttista alkoholia. Lopullinen vahvuus on noin 20 prosenttia. Portviiniä kypsytetään 2-20 vuotta tammitynnyreissä, jolloin syntyy rusinaisia ja pähkinäisiä aromeja. Toimii jälkiruokaviininä juustojen, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja etenkin maustetun suklaan kanssa. Mys Stilton-homejuusto sekä Tilsit-juusto ovat suosittuja kumppaneita.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
381547
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
20 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
1965
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
110 kcal / 100ml
Lisätietoja:
Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin ja varovainen maseraatio käynnistettiin. Käyminen jatkui 28–30ºC:ssa, kunnes saavutettiin haluttu sokerimäärä. Viini väkevöitiin vielä ennen tammikypsytystä. Kypsytys: Kypsynyt tammitynnyreissä vuodesta 1965 lähtien. Kestävyys: Säilytettävä pystyasennossa kuivassa, viileässä ja pimeässä. Tuottaja: Barros on portviinituotannon uranuurtajia. Satavuotias talo kuuluu nykyisin Sogevinus-konserniin, joka on tuottanut portviinejä ja mietoja viinejä Douron alueella vuodesta 2006 lähtien. Sogevinus vie ulkomaille 60% tuotannostaan.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.01.2015
Lue seuraavaksi:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sogevinus

Kommentit & arvostelut (0)

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).