Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Raclette ja sveitsiläinen viini

Raclette: Raclette tarkoittaa grillissä tai avotulellakin sulatettua Raclette-juustoa ja sen kanssa nautittavia lisukkeita. Raclette on hauska tapa syödä pieniä ruokia ystävien kesken. Raclette-grilli auttaa asiaa, jossa jokaisella syöjällä on oma pannu ja josta juusto kaavitaan lautaselle. Nimi tarkoittaakin kaapimista. Lisukkeissa on mm. etikkaisia makuja. Perunat on keitetty valmiiksi. Pannussa tai grillin tasolla voi kypsentää kesäkurpitsaa tai herkkusieniä. Ruoka mielletään etenkin sveitsiläiseksi ruoaksi, mutta se on suosittu myös muualla Alppien lähialueilla. Tarkalleen ottaen Raclette on kotoisin Valaisin kantonista.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Viiniksi valitsisimme vain sveitsiläistä, mutta toki sopivia viinejä voi etsiä vaikka Ranskasta (punaviini Gamay- tai Pinot Noir -rypäleestä), Itävallasta (valkoviini Grüner Veltlineristä) tai Saksasta. Sveitsin viinien valikoima Alkossa on pieni ja valkoviinien osalta ihastuttava Jolicoeur on myös valitettavasti poistunut. Testasimme omat raclettemme kyseisein viinin kanssa ja hommahan toimi. Raclette-valkoviini on perinteisesti ollut Valaisin alueen Fendant. Jolicoeur Chasselas olisi ollut samasta rypäleestä (Fendant tai Chasselas) - nimitys on vain eri. Rypäleellä onkin satoja eri nimiä. Joka tapauksessa tämä valkoviini olisi ollut klassinen valinta. Kohtuuhintaisten sveitsiläisten valkoviinien puutteessa ehdotamme saksalaista Weissburgunderia, jossa on samantyyppinen rakenne ja maku. Punaviini on taas Pinot Noir ja Gamay-rypäleistä, joten se on juuri sopiva Raclette-juustolle keskitanniinisena, mutta marjaisan tyylikkäänä viininä. Muistamme erään kerran, kun valitsimme parhaaksi Raclette-viiniksi Pinot Noirin, joten tässä on sitä samaa henkeä.

Valéria Dôle de Sion 2013

Valéria Dôle de Sion 2013

  • Sveitsi, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir, Gamay
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, tyylikäs
  • 12.89€
  • Pisteet: 79

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Anselmann Weißburgunder Trocken 2016

Anselmann Weißburgunder Trocken 2016

  • Saksa, valkoviinit
  • Rypäleet: Weissburgunder
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, keltaomenainen, hennon mineraalinen
  • 10.40€
  • Pisteet: 88

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Raclette juusto
  • Peruna
  • Hillosipuli
  • Maustekurkku
  • Ilmakuivattu kinkku
  • Herkkusieni
  • Paprika
  • Tomaatti
  • Kesäkurpitsa
 
Lue seuraavaksi:
MuurinpohjaletutJambalaya