Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Karitsan paahtopaisti ja tummanmarjainen täyteläinen punaviini

Karitsan paahtopaisti: Karitsan paahtopaistit ovat pieniä, joten niitä tarvitaan useampia. Kyse on sen nimisestä lihapalasta - ja pakkauksessa lukee sana "paahtopaisti". Yhden paistin paino on noin 150 grammaa. Paistit marinoidaan öljyssä, jossa on valkosipulia, oliiviöljyä, yrttejä, suolaa ja pippuria. Paistit ruskistetaan paistinpannussa ja laitetaan vielä uuniin. Paisti saa jäädä roseeksi, joten valvo sisälämpötilaa lihalämpömittarilla. Sopiva lämpötila on noin 55-60 astetta, mutta katso tarkempi ohje jostakin reseptistä. Liha kääritään folioon vetäytymään ja leikataan viipaleiksi. Lopulta paistinpannulla keitetään kastike, johon punaviini ja lihaliemi antaa makua. Karitsan paahtopaistit tarjotaan haluamiesi perunoiden ja/tai uunijuuresten kanssa punaviinikastikkeella.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Karitsan paahtopaisti on medium-kypsää lihaa, joten lihan proteiinit tykkäävät punaviinin tanniineista. Karitsan paahtopaistin maku on lammasta miedompi ja tyyli tiivis. Makuun tummanmarjainen ja mukavan hapokas viini antaa hyvän lisän. Koska punaviinikastike on kokoonkeitetty ja täyteläinen, ei haittaa, jos viinissä on voimaa, runsautta ja rotevuuttakin - ainakin riittävästi. Jos karitsan kanssa tarjotaan juureksia, ne ovat luonteeltaan nimensä mukaisesti juurevia, joten viinikin saa on sellainen luonteeltaan. Karitsalle sopivia viinejä on paljon. Espanjalainen viini Kastilia-Leónin alueelta on tumma, mausteinen ja roteva ja siinä on kuitenkin samalla raikastavaa marjaista hapokkuutta, joka täyttää suun suurella hedelmällä. Viinistä löytyy sopivasti pyöristyneitä tanniineja. Siinä on riittävästi luonnetta myös juureksille. Toinen valintamme on klassinen argentiinalainen Malbec, jota usein kehutaan hyväksi liha- ja lammasviiniksi. Malbecin kanssa tarjoaisimme liharuuan selkeämmin ilman juureksia, jotta upean rotevan punaviinin ja lihan täydellinen liitto tulee parhaiten esiin. Toki mukana voi tarjota esimerkiksi perunamuusin.

Vinea Museum Tempranillo Crianza 2014

Vinea Museum Tempranillo Crianza 2014

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Tinta del País
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen, karhunvatukkainen, tamminen, paahteinen
  • 13.70€
  • Pisteet: 84

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Famiglia Bianchi Malbec 2015

Famiglia Bianchi Malbec 2015

  • Argentiina, punaviinit
  • Rypäleet: Malbec
  • Makutyyppi: roteva & voimakas
  • Täyteläinen, tanniininen, kirsikkahilloinen, boysenmarjainen, luumuinen, mausteinen, tamminen, mokkainen, hennon kanelinen
  • 11.99€
  • Pisteet: 92

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Karitsan paahtopaisteja
  • Valkosipuli
  • Rosmariini
  • Oliiviöljy
  • Punaviini
 
Lue seuraavaksi:
Karitsan kareTonno alla siciliana