Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Osso buco ja pohjoisitalialainen punaviini tai valkoviini

Osso buco: Milanosta kotoisin oleva Osso buco on naudan (erityisesti vasikan) potkasta tehty haudutettu pataruoka. Mukana oleva luu antaa makua. Lihat haudutellaan tomaatissa ja valkoviinissä. Juurekset ovat yksinkertaiset: porkkanaa, selleriä ja sipulia. Mausteeksi käy päälle ripoteltu gremolata eli sitruunankuori, persilja ja myös valkosipulimurska, jos sitä haluaa. Osso bucon kanssa tarjoillaan risottoa, polentaa tai perunamuusia - joskus myös pastaa. Bianco-versiossa ei ole tomaattia. Tällöin myös mausteet eroavat.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Osso buco haudutellaan valkoviinissä, mutta tarjoillaan usein punaviinin kanssa. Meidän mielestä molemmat, punaviini ja valkoviini käyvät; punaviini on luonnollinen valinta naudanlihalle, mutta haudutusliemen valkoviini kyselee valkoviinin perään myös ruokajuomana. Varsinkin gremolatan kanssa sitruksinen valkoviini toimii loistavasti. Valkoviiniksi valitaan viini, jossa on ominaisuuksia lihallekin. Chardonnay tuntuu siihen sopivalta rypäleeltä ja kun viinin maussa on vielä kypsää sitruksisuutta vastaamaan gremolatan makumaailmaan, on valinta lähellä täydellistä. Valintamme on Koillis-Italiasta Friuli - Venezia Giulia -alueelta. Sopivia punaviinejä löytyy helpoiten Veneton alueelta, josta tarjontaakin on. Otetaan mehevä, tumman marjainen, tuhdin hillomainen sekä luonteikas Valpolicella Superiore ja maukas liharuoka lähtee lentoon.

Collavini Chardonnay dei Sassi Cavi 2016

Collavini Chardonnay dei Sassi Cavi 2016

  • Italia, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, keskihapokas, viheromenainen, aprikoosinen, päärynäinen, mausteinen
  • 12.40€
  • Pisteet: 83

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Cecilia Beretta Ripasso 2015

Cecilia Beretta Ripasso 2015

  • Italia, punaviinit
  • Rypäleet: Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, keskitanniininen, tumman marjainen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, kevyen tamminen
  • 15.40€
  • Pisteet: 94

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Naudan potka
  • Valkoviini
  • Tomaatti
  • Porkkana
  • Selleri
  • Sipuli
  • Gremolata
 
Lue seuraavaksi:
Ranskalainen sipulikeittoHäränhäntäpata