Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Etanat ja Petit Chablis

Etanat: Syötäviä kotiloita kutsutaan etanoiksi. Syötävillä kotiloilla on kuori, kun taas etanat ovat kuorettomia kotiloita. Escargot a la Borguignonne on klassinen etanaruoka, jossa yhdistyy valkosipuli ja yrttivoi. Burgundin lisäksi etanat ovat suosittu alkupala Portugalissa ja Espanjassa. Kotilo on todella proteiinipitoinen ja melkein rasvaton. Rasvaprosentti on 2.4. Vaikka etanassa ei rasvaa juuri olekaan, ruoanlaitossa sitä käytetään reippaasti. Meidän etanaversiossa etanat on voin ja valkosipulin kanssa paistettu ja sinihomejuustolla höystetty. Etanathan eivät sinällään maistu juuri miltään, mutta maustetun voin kanssa etenapannusta tarjoiltuna se on suosittu alkupala ravintoloissa. Monet ensin vierastavat etanoita, mutta yleensä pitävät niistä kerran maistettuaan. Tarjoa etanat vaalean leivän kanssa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Etanoiden vahva valkosipuli, suolainen juusto sekä persiljavoi eivät kaipaa hienostunutta viiniä, vaan yksinkertaista, raikasta, riittävän aromikasta ja tammettamatonta viiniä. Ja mielelään Ranskan Burgundista. Burgundin hapokas, mineraalinen ja yrttinen Petit Chablis, Burgundin Chabliksesta, on etanoille sopiva Chardonnay. Se on tuore, pirteä ja konstailematon valkoviini ja toimii etanapannun kanssa hienosti. Etanoille sopii myös Gamay-rypäleestä tehty Burgundin kevyempi punaviini Beaujolais. Se on sopivan kevyt, marjainen ja raikas punaviini etanoille.

Jules Bernolin Beaujolais 2016

Jules Bernolin Beaujolais 2016

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Gamay
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Kevyt, keskitanniininen, punaherukkainen, vadelmainen, hennon banaaninen, kevyen mausteinen
  • 10.40€
  • Pisteet: 71

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Laroche Petit Chablis 2015

Laroche Petit Chablis 2015

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, limettinen, viheromenainen, yrttinen, mineraalinen
  • 19.39€
  • Pisteet: 83

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Roquefort
  • Valkosipuli
  • Sipuli
  • Voi
  • Persilja
  • Etana
 
Lue seuraavaksi:
GorgonzolaBorssikeitto