Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Paella ja hedelmäinen espanjalainen valkoviini

Paella: Laakeassa paistinpannussa paistettu riisiruoka paella sisältää esimerkiksi kanaa, äyriäisiä, tomaattia ja paprikaa. Riisi on mausteiden (esim.sahrami) vaikutuksesta väriltään kellertävää ja pyttipannumainen paella voi sisältää värikästä paprikaa ja ruokaisen siitä tekee liha ja äyriäiset. Ruoasta on myös yksinkertaisempiakin muunnoksia. Paellan alkuperä on Valenciassa Espanjassa ja sen eri muunnokset on suosittuja muuallakin Euroopassa ja Amerikassa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Paellasta löytyy monia erilaisia makuja ja mausteita. Hapokas ja hedelmäinen espanjalainen valkoviini vastaa hyvin haasteeseen. Hapokas ja aprikoosinen Albariño Galiciasta Luoteis-Espanjasta tai ruokaviiniksi parhaiten sopiva aromaattinen, yrttinen ja hedelmäinen Verdejo ovat hyviä espanjalaisia valintoja.

José Pariente Varietal Verdejo 2016

José Pariente Varietal Verdejo 2016

  • Espanja, valkoviinit
  • Rypäleet: Verdejo
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, herukkainen, kevyen nokkosinen, hennon mineraalinen
  • 13.78€
  • Pisteet: 85

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Gran Vinum Albariño 2015

Gran Vinum Albariño 2015

  • Espanja, valkoviinit
  • Rypäleet: Albariño
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, erittäin hapokas, päärynäinen, sitruksinen, yrttinen, kevyen mineraalinen
  • 20.90€
  • Pisteet: 87

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Broileri
  • Paprika
  • Riisi
  • Sipuli
  • Valkosipuli
  • Tomaatti
  • Katkarapu
  • Sahrami
  • Papu
  • Simpukka
  • Rosmariini
 
Lue seuraavaksi:
TagineMeze