Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Kookoslohi ja ja pirteä valkoviini

Kookoslohi: Kookoslohi kokoaa thaimaalaisen keittiön maut samaan ruokaan: limettiä, suolaisuutta ja kookosta yhdessä kalan kanssa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Suolaisen makeat ja pirteät maut vaativat viiniltäkin raikkautta ja pirteyttä. Lisäksi kannattaa valita rypäle ja tyyli, joka sopii aasialaiselle ruoalle; viinissä pitää olla niin sanotusti potkua, jottei se tule jyrätyksi. Sopivia rypäleitä ovat riesling, gewürztraminer, viognier ja sauvignon blanc. Pieni makeuskaan ei haittaa. Valitsimme hyviä pisteitä saaneet chileläisen ja australialaisen valkkarin, joiden paritus rasvaiselle kalalle ja thaimaalaisten mausteiden ja makujen sinfonialle onnistuu.

Yalumba Eden Valley Viognier 2016

Yalumba Eden Valley Viognier 2016

  • Australia, valkoviinit
  • Rypäleet: Viognier
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, keskihapokas, keltaluumuinen, kypsän aprikoosinen, valkopippurinen, yrttinen
  • 15.50€
  • Pisteet: 90

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserva 2017

Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserva 2017

  • Chile, valkoviinit
  • Rypäleet: Gewürztraminer, Riesling
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, hapokas, passionhedelmäinen, viheromenainen, limettinen, kevyen yrttinen, hennon kukkainen
  • 10.40€
  • Pisteet: 90

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Lohifilee
  • Kookoskerma
  • Kalakastike
  • Limetti
 
Lue seuraavaksi:
PaahtovanukasTagine