Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Gulassi ja Kékfrankos

Gulassi: Pataruoka gulassi yhdistetään etenkin Unkariin, mutta samanlaista lihapataa tarjoillaan muuallakin Itä-Euroopassa. Omanlaisensa gulassista tekee paprikajauheen käyttö mausteena. Etenkin savupaprika tuo gulassiin runsaasti makua. Joskus mukaan laitetaan perunaa, mutta esimerkiksi uunipaahdetut perunat voidaan tarjoilla hyvin erikseen. Gulassi on täyteläistä syötävää ja maistuu etenkin talviaikaan. Kun mukaan sujauttaa smetanaa, täyteläinen makuelämys on huipussaan.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Unkarilaiselle lihapadalle käy unkarilainen punaviini. Kékfrankos on tunnettu Unkarissa, mm. Egri Bikavér -punaviini on siitä ja sitä pääsääntöisesti unkarilaisissa viineissä. Rypäle tunnetaan muualla nimillä Blaufränkisch tai Lemberger. Pitkään mietimme, voimmeko ehdottaa Magyaria, koska sen maine Suomessa on mitä on. Kuitenkin, olemme Viinikartalla testanneet gulassin ja Magyarin yhteensopivuuden ja jostain syystä Magyar rokkaa todella hyvin. Ruuan rasvat ja paprikan happamuus saavat tukea viinin makeista marjoista. Todellinen yllätys. Jos haluat laadukkaampaa Kékfrankosia, siitä on saanut täällä pohjolan perukoilla maksaa parisen kymppiä. Valitettavasti valikoimasta on heikon menekin vuoksi viimeisetkin vaihtoehdot poistuneet. Ainoa tällä hetkellä saatavilla oleva unkarilainen laatupunaviini on sekoite, jossa on Kékfrankosta ja Cabernetia. Uskallamme suositella sitä, koska viinin ominaisuudet varmasti riittävät gulassillekin.

Magyar Édes Vörös Bor

Magyar Édes Vörös Bor

  • Unkari, punaviinit
  • Rypäleet: Kékfrankos
  • Makutyyppi: pehmeä & hedelmäinen
  • Keskitäyteläinen, vähätanniininen, puolimakea, puolukkainen, mansikkainen, mausteinen
  • 7.40€
  • Pisteet: 52

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Gere Athus Cuvée 2013

Gere Athus Cuvée 2013

  • Unkari, punaviinit
  • Rypäleet: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Portugieser
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, kevyen setrinen
  • 13.28€
  • Pisteet: 72

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Paprikajauhe
  • Naudanpaisti
  • Sipuli
  • Valkosipuli
  • Paprika
  • Tomaatti
 
Lue seuraavaksi:
Poro tummalla kastikkeellaTarte flambee