Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Poro tummalla kastikkeella ja Malbec

Poro tummalla kastikkeella: Puolikesy poro laiduntaa Lapissa ja sen kantamuoto on peura. Syksyllä porot kerätään ja poroerotellaan, jolloin valitaan teuraseläimet. Poron liha on tummaa ja riistan makuista, todella aromikasta. Meidän poromme on paistettua sisä- tai ulkofilettä ja tarjoillaan tumman kastikkeen kanssa. Lisukkeena voi tarjoilla uunissa paahdettuja puikulaperunoita ja suomalaisia juureksia.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Poron riistamainen tumma aromikkuus kestää vahvaa punaviiniä, täyteläistä tai erittäin täyteläistä. Vaihtoehtoja on paljon. Uudesta maailmasta Argentiinan kansallisrypäleestä tehty Malbec on omiaan selkeitten liharuokien kanssa. Uutetta ja tanniineja saa viinissä olla. Vanhasta maailmasta kallistumme Italiaan ja Chiantiin. Tästä laadukkaasta herkusta saa hieman maksaa, mutta koska poro on juhlaruokaa, voi viinikin olla kalliimpi. Sangiovesesta ja Cabernet Sauvignonista tehty Chianti (muitakin versioita on) antaa Cabernetin huippuluokan lihaominaisuudet tälle kuuluisalle viinille.

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2013

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2013

  • Italia, punaviinit
  • Rypäleet: Sangiovese, Cabernet Sauvignon
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, karpaloinen, viikunainen, tamminen, mausteinen
  • 29.36€
  • Pisteet: 95

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Don David Malbec Reserve 2016

Don David Malbec Reserve 2016

  • Argentiina, punaviinit
  • Rypäleet: Malbec
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, luumuinen, kevyen mokkainen, paahteinen
  • 12.40€
  • Pisteet: 92

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Poronfilee
  • Tumma kastike
 
Lue seuraavaksi:
Sorsa tummalla kastikkeellaGulassi