Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Sorsa tummalla kastikkeella ja Pinot Noir

Sorsa tummalla kastikkeella: Sorsastuskausi on elokuun 20. päivän ja joulukuun viimeisen päivän välillä, jolloin ammutaan mm. sinisorsia ja telkkiä. Villisorsan lisäksi sorsaa saa myös kasvatettuna. Tämä rosepaahdettu sorsa tarjotaan tumman kastikkeen kanssa ja lisukkeeksi käy suomalaiset juurekset. Maku on villi ja voimakas.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Burgundin pinot noir on ehkä ykkösvalintoja sorsalle. Pinot Noirin hienostunut ja punamarjaisen hapokas tyyli on kuin paraskin villisorsan kastike. Valitsimme tähän kuitenkin toisen burgundilaisen, Gamayn, joka on tuttu mm. Beaujolais-viinistä, jota kauppoihin tulee joka marraskuun kolmas torstai. Tämä on kuitenkin kypsempi, mutta edelleen raikkaan marjaisa. Maussa on vivahteita ylikypsistä puolukoista ja karpaloista, jotka ovat hienoja syksyisiä makuja. Australialainen Pinot Noir on samaa puolukkaista tyyliä ja käy hienosti Pinot Noir -valinnaksi.

Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2016

Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2016

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Gamay
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, tanniininen, kirsikkahilloinen, karpaloinen, mustikkainen, kevyen mausteinen, hennon kukkainen
  • 16.49€
  • Pisteet: 85

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Logan Weemala Pinot Noir 2017

Logan Weemala Pinot Noir 2017

  • Australia, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kevyen karpaloinen, mansikkainen, orvokkinen, hennon yrttinen
  • 13.72€
  • Pisteet: 89

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Sorsan rinta
  • Lakritsi
  • Espangnole
  • Sipuli
  • Punaviini
 
Lue seuraavaksi:
MoussakaPoro tummalla kastikkeella