Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Silakka ja Vinho Verde

Silakka: Silakka asustaa Itämeressä ja se on sillin sukulainen, vähärasvainen kala. Silakka on syksyinen herkku ja silakkamarkkinat järjestetään, kun Itämeren kylmä vesi saa kalan rasvapitoisuuden kohoamaan, jolloin maku kehittyy. Silakkaa tehdään monella eri tavalla: suolataan, savustetaan, hiillostetaan ja hapatetaan.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Portugalissa kesäherkkuna paistetaan tai grillataan sardiineja ja nautitaan Vinho Verdeä, portugalilaista vihreää viiniä. Viini voi olla hieman vihertävä, mutta pääasiassa se on kevyt, raikkaan hapokas ja pirskahtelevakin. Suosittelemme samaa viiniä suomalaisille silakoille, oli ne sitten valmistettu miten tahansa. Etenkin savustetulle kalalle Vinho Verde on omiaan. Samaan pääsee tyylikkäällä alsacelaisella hieman makeutta sisältävällä rieslingillä.

Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2016

Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2016

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Riesling
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, hapokas, viheromenainen, kypsän sitruunainen, hennon mausteinen
  • 14.39€
  • Pisteet: 94

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Casal Garcia

Casal Garcia

  • Portugali, valkoviinit
  • Rypäleet: Loureiro, Trajadura, Pedernã, Azal
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Puolikuiva, keskihapokas, pirskahteleva, valkoherukkainen, kevyen viheromenainen
  • 8.89€
  • Pisteet: 74

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Silakka
 
Lue seuraavaksi:
PizzaManchego