Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Roquefort ja portviini

Roquefort: Roquefort on ranskalainen lampaanmaidosta tehty sinihomejuusto, jossa on todella hieno, voimakas ja aromikas maku. Juusto murenee helposti. Juuston kypsyminen tapahtuu luolassa. Juustoa voi nauttia sellaisenaankin viinin kanssa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Suolaisen ja makean epäpyhä liitto on viinmaailmassa jotain todella upeaa. Portugalilainen portviini on sopivan makea, rusinainen ja runsas ja sopii hyvin juustoille, mm. suolaiselle sinihomejuustolle. Makea ja suolainen vastakohtina vaan toimivat. Toinen klassikkopari roquefortille on ranskalainen Bordeaux'sta tuleva jalohomeinen ja makea Sauternes-jälkiruokaviini. Tällöin viinin ja juuston valmistuksessa yhdistyy molempien tuotteiden jalohomeet mielenkiintoisella tavalla.

Taylor's 10 Year Old Tawny Port

Taylor's 10 Year Old Tawny Port

  • Portugali, portviinit
  • Rypäleet:
  • Tiilenpunainen, makea, kypsän kirsikkainen, viikunainen, hennon pähkinäinen, kevyen rusinainen, tasapainoinen
  • 26.93€
  • Pisteet: 96

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Château d'Arche 2010

Château d'Arche 2010

  • Ranska, jälkiruokaviinit
  • Rypäleet: Sémillon, Sauvignon
  • Makea, keskihapokas, aprikoosinen, kevyen persikkainen, hennon hunajainen, jalohomeinen
  • 20.00€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Roquefort
 
Lue seuraavaksi:
PecorinoHerkkutattirisotto