Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Keitetyt ravut ja Sauvignon Blanc

Keitetyt ravut: Suomessa ravustuskausi on heinäkuun lopulta aina lokakuulle. Elokuussa alkavat rapujuhlat, joissa nautitaan keitettyjä rapuja, lauletaan ja juodaan viinaa, akvaviittia, vehnäoluita tai lagereita. Tai siis viiniä! Suomen vesissä elää kaksi lajia, jokirapu sekä täplärapu. Myös ulkomailta, mm. Kiinasta tuodaan pakastettuja rapuja. Rapuja voidaan tillin lisäksi maustaa sitruunalla ja tarjota lisäksi voita ja paahtoleipää.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Ravuille sopii raikkaan aromikkaat ja hapokkaat valkoviinit sekä kuohuviinit. Sauvignon Blanc on varmin valinta rapuviiniksi. Sauvignon Blancista löytyy hedelmäisiä sekä vihreän raikkaita aromeja, kuten nokkosta, karviaista ja leikattua ruohoa. Sen lisäksi voi löytyä voimakastakin mustaherukkaa. Tärkeimpiä ominaisuuksia on myös rapsakka hapokkuus. Sauvignon Blancin koti on Ranskassa, joten Loiren Sauvignon Blancit ovat tyylikäs ja hieno valinta. Uudessa maailmassa Sauvignon Blanceja tuotetaan monessa maassa. Kokeile vaikka astetta hedelmäisempää chileläistä tyyliä.

Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2016

Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2016

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, hennon valkoherukkainen, nokkosinen, mineraalinen
  • 23.70€
  • Pisteet: 92

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2017

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2017

  • Chile, valkoviinit
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, herukkainen, karviaismainen, nokkosinen, mineraalinen
  • 12.99€
  • Pisteet: 94

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Rapu
  • Tilli
 
Lue seuraavaksi:
Nizzan salaattiBrie