Viinikartta.fi

Etusivu
Näytä ruokalista

       

Paistettu hanhenmaksa ja Sauternes tai Blanc de Blancs samppanja

Paistettu hanhenmaksa: Hanhenmaksa (foie gras) on useimmiten ankan maksaa, mutta se voi olla myös hanhenmaksaa(!). Hanhenmaksan varsinainen kotimaa on Ranska ja sitä pidetään ylellisen hienostuneena herkkuna. Sitä syödään pateena tai paistettuna. Koska hanhenmaksan tuotanto ei ole ollut eettistä, lintujen pakkoruokinta on kielletty mm. Suomessa. Suomesta onkin saatavilla vaaleaa hanhenmaksaa, joka on eettistä. Hanhenmaksan kanssa voidaan tarjota leipää ja esimerkiksi hedelmäisen makeita lisukkeita ja kastikkeita.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Klassinen viinisuositus on Sauternes, joka on makea ja todella hieno valkoviini Bordeaux'sta. Siis todella makea. Jos tarjoat hanhenmaksaa alkuruokana, makea viini riitelee oikean järjestyksen kanssa, koska makeat viini tarjotaan yleensä jälkiruoalla. Näin ollen hedelmäinen samppanja, Chardonnaysta tehty Blanc de Blancs on oiva ja klassinen vaihtoehto sekin.

Château d'Arche 2010

Château d'Arche 2010

  • Ranska, jälkiruokaviinit
  • Rypäleet: Sémillon, Sauvignon
  • Makea, keskihapokas, aprikoosinen, kevyen persikkainen, hennon hunajainen, jalohomeinen
  • 20.00€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Extra Brut

Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Extra Brut

  • Ranska, kuohuviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Erittäin kuiva, erittäin hapokas, sitruunainen, keltaomenainen, hennon suolaheinäinen, kevyen paahteinen, mineraalinen
  • 35.99€
  • Pisteet: 92

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Hanhenmaksa
  • Mustapippuri
  • Ankan rasva
 
Lue seuraavaksi:
Graavilohi sinappikastikkeellaNizzan salaatti