Bières de Chimay
Vuonna 1850 perustettu Abbaye Notre Dame de Scourmontin luostari aloitti oluen valmistuksen vuonna 1862, jolloin Chimay Red ensimmäisen kerran näki päivänvalon. Luostari sijaitsee lähellä Chimayn kylää Hainautin provinssissa Etelä-Belgiassa. Panimo käyttää hyvin omintakeista hiivakantaa, joka antaa Chimayn oluille niille ominaisen, varsin omintakeisen maun. Chimay on yksi seitsemästä Trappist-luostarista, joka valmistaa oluita ja näistä varmasti kaikkein tunnetuin.
Lähde: www.servaali.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bières de Chimay
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus:
Chimayn vanhin olut, pullossa kypsyvä tumma dubbel-tyylinen pintahiivaolut. Luostarien osaamista parhaimmillaan! Täyteläisen, hieman karhean maltainen, vehnän fenoleja, banaania ja tummia marjoja, mm. mustaviinimarjaa. Lihan ja tukevan kalan seuralle (mm. grillattu lohi!). (Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 0 )