Hakuehdot: | Runeberginpäivä | Parhaimmat pisteet ensin

"Kansallisrunoilijallemme J.L. Runebergille maistui vaimonsa Fredrikan tekemä leivonnainen, joka erään tarinan mukaan syntyi aineksista, joita oli sillä hetkellä saatavilla. Leivonnaiseen makua tuo manteli sekä kostutukseen käytetty rommi tai punssi. Tortun päälle tulee vadelmahilloa. Runbergin sanotaan nauttineen leivonnaisia punssin kera. Alkosta on saatavilla yksi arrakilla maustettu punssi, joka on siis väkevää likööriä. Senkin löydät alta listalta. Olemme tähän listanneet tortulle sopivia viinejä ja liköörejä. Niissä täytyy olla sokerisen tortun mukaan kunnolla makeutta, mielellään manteliin sopivaa aromimaailmaa ja kivasti hapokkuutta vastaamaan tortun rasvaisuuteen. Viinin sopivia aromeja ovat vadelma, manteli ja muutkin esim. jouluun liittyvät aromit. Makeat valkoiset jälkiruokaviinit ovat sopivia. Muscat on hyvä rypäle; sitä löytyy kuohuviineistä ja jälkiruokaviineistä. Brachetto on klassinen italialainen makean vadelmainen kuohuviini. Myös makea sherry tai portviini ovat sopivia."
1 - 12(12)
Sivu:
  • 1
1 - 12(12)