Hakuehdot: | Parsaviinit | Parhaimmat pisteet ensin

"Parsaviinisuosituksia on yhtä monta kuin suosittelijaa. Parhaat viinit parsalle ovat kuitenkin hapokkaat valkoviinit, joissa saa olla sopivasti ryhtiä ja esimerkiksi yrttisyyttä. Pelkkä parsa voi maistua metalliselle viinin kanssa, mutta se on usein liioittelua. Parsan kanssa tarjottava hollandaisekastike, voisula, sitruuna tai parmesaani toimivat parsan ja viinin kanssa hyvin yhteen. Viineistä vihreitä sävyjä sisältävä Sauvignon Blanc on ykkösvalinta varsinkin vihreälle parsalle ja se on tälläkin listalla vankasti edustettuna. Valkoinen parsa ei kaipaa erityisesti yrttisiä piirteitä. Loiren Sauvignon Blancit ovat ehdottomasti parhaimpia parsaviinejä, koska niissä on myös upeaa tyylikkyyttä. Muista sopivista Riesling on aromeiltaan voimakkaampaa ja runsaampaa, Chardonnay hedelmäistä, Muscat kukkaista sekä Grüner Veltliner mineraalista ja pippurista. Jos viini, esim. Chardonnay, on tammitettu, tarvitaan voimaista hollandaisea tai muuta kastiketta, jonka makuun tammitettu viini sointuu. Kuohuviinit ovat juhlavia valintoja; sopivia ovat samppanja ja espanjalainen cava. Kaikki nämä viinit ovat esiintyneet parsajutuissa tai niistä on parsamaisia kommentteja."
1 - 20(23)
Sivu:
  • 1
1 - 20(23)