Hakuehdot: | Pääsiäisviinit | Parhaimmat pisteet ensin

"Nämä ovat viinejä nimenomaan pääsiäislampaalle eri muodoissaan. Täyteläiset ja riittävän rotevat punaviinit sopivat laajasti mille tahansa aromikkaalle lammasruoalle, joten valinta on periaatteessa helppo. Valitse listalta esimerkiksi suosikkimaasi tai rypäleen mukaan. Lammasta tehdään eri muodoissa: on kypsää tai mediumkypsää paistia tai viulua, punertavaa paahtopaistia, sisä- tai ulkofilettä, luullista ulkofilettä eli karetta sekä lammaspataa, johon voi käyttää monenlaista lihaa ja voimakkaita mausteita. Jos liha on medium, valitse tanniinisempi viini. Australialainen Shiraz on tyypillinen uuden maailman pääsiäisviinivalinta, joka käy kaikille lammasruoille. Paistille yleensä suositellaan eurooppalaista punaviiniä: Bordeaux, Chianti, Rhône tai Rioja. Pienemmille mediumkypsille fileille ja kyljyksille valitse uuden maailman Shiraz tai laadukas Cabernet. Myös tanniinisemmat Numanthia Termes tai Allegrinin Palazzo ovat upeita valintoja. Langhe Nebbiolo on tyylikäs yleisviini. Välimerelliselle tai mausteiselle lammaspadalle sopii kreikkalainen punaviini tai ripasso."
1 - 14(14)
Sivu:
  • 1
1 - 14(14)