Hakuehdot: | Kesän kakut

"Kakkujen ja muiden makeiden jälkkärien kanssa nautittava viini tulee olla myös makeaa, sillä ruoan makeus saa viinin maistumaan todellista kuivemmalta. Kesällä kakuissa on usein mansikkaa, vadelmaa, raparperia sekä kermavaahtoa. Viinin aromeja kannattaa sovittaa kakun tai piirakan marja- ja hdelmäaromeihin. Makeat valkoviinit ovat suutuntumaltaan täyteläisempiä ja makeat kuohuviinit kuplivan raikkaita. Tosin sokeria kaikissa on reippaasti. Frizzante ja Moscato d'Asti ovat valkoviinejä, joissa on pirskahtelevaa hiilidioksidisuutta. Moscato (Muscat) muutenkin on kesään täydellisesti sopiva maultaan kukkainen rypäle, jota monesta viinistä löytyy. Saksan Riesling on tyylikäs ja hapokas vaihtoehto. Fresita sisältää mansikkaa ja Beautiful Fruit Fragola on myös mansikkainen. Upea ja vadelmainen Brachetto oli tunnettu viini jo Julius Caesarin aikana. Monet viineistä sisältää suhteellisen vähän alkoholia, mutta mukana on myös pari suomalaista väkevämpää viiniä."
1 - 16(16)
Sivu:
  • 1
1 - 16(16)