Hakuehdot: | Kesän grilliviinit

"Grillissä ja savustimissa valmistuu kesäisin monenlaisia herkkuja: pihviä, kylkeä, koipia - naudasta, lampaasta, possusta ja kanasta. Tuore suomalainen grillattu kala ja savukala ovat kesäisiä suosikkeja. Lisäksi äyriäiset, maissit, herkkusienet, kesäkurpitsat, tofu ja hedelmät tekevät grilliherkuista todella monipuolisia. Erilaiset marinadit ja kastikkeet maustavat ruoat ja ohessa tarjotaan raikastavaa salaattia. Ja niin, lihaista makkaraa unohtamatta. Yleisohjeena valitse punaviineistä runsaan hedelmäinen viini, jossa marjahilloiset aromit ovat pääasiassa. Punalihaisen selkeämakuisen grilliruoan, esimerkiksi medium-pihvit, kanssa tarjotaan punaviiniä, jossa on korkeampi tanniinipitoisuus, sillä tanniinit reagoivat suotuisasti lihan proteiinien kanssa. Sen sijaan possu ja kana tykkäävät vähemmistä tanniineista - näille lihoille maistuu myös roseeviinit ja runsaat valkoiset, esim. hapokas ja hedelmäinen Riesling tai tammitettu Chenin Blanc. Grillatulle kalalle käy esimerkiksi Chardonnay, äyriäisille Sauvignon Blanc. Tällä listalla on Viinikartan valinnat grilliviineiksi kaikista viinityypeistä."
1 - 20(22)
Sivu:
  • 1
1 - 20(22)