Marraskuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja joka kuukaudella on oma teemansa. Marraskuussa tarjoillaan persimoni-rapusalaattia, hirvipataa sekä suklaamoussea. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Persimoni-rapusalaattia
Persimoni-rapusalaatti

Pääruoka

Hirvipataa ja selleri-valkopapupyrettä
Hirvipata ja selleri-papupyre

Jälkiruoka

Suklaamoussea, karamellisoitua omenaa ja viskitoffeesiirappia
Suklaamousse ja viskisiirappi


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Persimoni-rapusalaatti ja cava

  • Jaume Serra Cava Brut
    • 1. Jaume Serra Cava Brut
    • Espanja
    • 8.59 €
    • Macabeo, Parellada, Xarel.lo
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Yläkuvassa esiintyvä Jaume Serran roseekouhuviini on poistunut myynnistä, mutta saman tuottajan Cava Brut on annokselle myös loistava vaihtoehto. Tässä cavassa hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan. "
  • Pullon henki suosittelee: Hirvipata ja chileläinen punaviini

  • Undurraga Vigno 2012
    • 2. Undurraga Vigno 2012
    • Chile, Maule
    • 24.90 €
    • Carignan, Cinsault
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Hirvipadalle suosittelemme Chilestä tulevaa punaviiniä Undurraga Vigno 2012, joka pelitti annoksen kanssa loistavasti.
  • Pullon henki suosittelee: Suklaamousse ja stout

  • Sori Brewing Dark Humor Club Hot Chocolate Imperial Stout
  • Viinikartta suosittelee: Persimoni-rapusalaatti ja argentiinalainen roseekuohuva

  • Finca Las Moras Rosé Syrah Viognier
    • 4. Finca Las Moras Rosé Syrah Viognier
    • Argentiina
    • 9.99 €
    • Syrah, Viognier
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Tykkäämme yleensäkin suositella monille ruuille roseekuohuviinejä, koska niissä on paljon makua ja aromit usein leikittelevät ruoan kanssa. Tässäkin annoksessa granaattiomenan siemenet toimivat hyvin roseen punamarjaisuuden seurassa. Viinissä on raikas hapokkuus."
  • Viinikartta suosittelee: Hirvipata ja australialainen punaviini

  • Nugan Estate Durif 2013
    • 5. Nugan Estate Durif 2013
    • Australia, Muut
    • 14.99 €
    • Durif
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Juuri viime kuussa maistamamme Nugan Estate Durif on voimakkaan tamminen, savuinen ja yrttinen tumma viini, joka varmasti viihtyy hirvipadan syleilyssä."
  • Viinikartta suosittelee: Suklaamousse ja suklaakuohuviini

  • Chocolate in a Bottle
    • 6. Chocolate in a Bottle
    • Ranska
    • 22.90 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Suklaajälkkärille kannataa kokeilla tämän vuoden uutuutta, ranskalaista suklaakuohuviiniä. Tämä pähkinäinen ja maitosuklainen kuohari on sinänsä kiinnostava konsepti."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: