Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Joulun 2016 viinivinkit

       
Viinikartan jouluun kuuluu hyvät viinit ja perinteiset jouluruoat. Jouluun liittyviä viinitestejä ja viinisuosituksia on meillä kertynyt aikaisemmilta vuosilta paljon ja uusia tulee myös tänä vuonna aina jouluaattoon asti. Kokosimme tälle sivulle kaikki jouluaiheiset juttumme tähän mennessä.

Kaksi ranskalaista viiniä joulupöydässä
Laadukkaat viinit nostavat joulun tunnelmaa. Tässä ranskalaisessa joulussamme tarjoilimme paistetun ankanrinnan kanssa Châteauneuf-du-Papea (27,90€) ja jälkiruoalla jouluhalon kanssa makeaa punaviinia Banyulsia (17,98€)


Mätileivät maistuvat samppanjankanssa
Samppanja toimii mätileipien kanssa ja samppanjan ei aina tarvitse maksaa paljon. Alkon halvin samppanja on tehty pelkästään Pinot Noirista, mutta on yllättävän raikas. Makuakin riittää. Tässä hyvä samppis joulun alkupaloille: Montaubret Champagne Brut (22,90€)


Suklaan kanssa maistuu portviini
Oli suklaasi konvehteja tai missä muussa muodossa tahansa, portviini on aina hyvä kaveri suklaaherkuille. Tässä huikea 95 pisteen tiilenpunainen Tawny-port: Taylor's 10 Year Old Tawny Port (27,90€)


Joulun nautiskeluviini on Amarone
Suuret punaviinit maistuvat jouluaterian jälkeen. Italialainen Amarone sopii tähän tarkoitukseen hienosti. Amarone kannattaa nauttia sellaisenaan tai juustojen kanssa. Kuvan Amaronea ei Alkosta saa, mutta tässä vastaava lämmin Amarone: Amarone della Valpolicella di Emilia (24,90€)


Videot

Yhdistä ruoka ja viini
Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: