Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Australian kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni syyskuussa Australiaan. Tällä kertaa mukana oli rapuja, surf&turf ja pavlova. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Australia-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Jättirapuja kolmella tapaa
Jättirapuja kolmella tapaa

Pääruoka

Surf&Turf naudan ulkopaistista, bataattiranskalaiset ja sriracha-majoneesi
Surf&Turf naudan ulkopaistista

Jälkiruoka

Pavlova puutarhamarjoista
Pavlova puutarhamarjoista


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: rapuja ja pinot grigio

  • Yalumba Y Series Pinot Grigio 2016
    • Yalumba Y Series Pinot Grigio 2016
    • Australia, Etelä-Australia
    • 10.98 €
    • Pinot Grigio
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinin hedelmällisyys toimii hyvin annoksen aavistuksen chilisen makumaailman kanssa. Viinissä on myös mielestämme hyvä hinta-laatusuhde."
  • Pullon henki suosittelee: surf&turf ja cabernet sauvignon

  • Hugh Hamilton The Villain Cabernet Sauvignon 2015
    • Hugh Hamilton The Villain Cabernet Sauvignon 2015
    • Australia, Etelä-Australia
    • 20.18 €
    • Cabernet Sauvignon
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Suussa viini on tätyteläisen marjainen, siinä on kohtalaisen hyvä hapokkuus ja pehmeät silkkiset tanniinit pitkän 20 kuukauden tynnyrikypsytyksen jäljiltä. Laadukas ja tasapainoinen joskaan ei niin omaleimainen viini, joka kesti annoksen varsin mausteisen maailman yllättävänkin hyvin."
  • Pullon henki suosittelee: pavlova ja ranskalainen makea kuohuviini

  • Antech Blanquette Méthode Ancestrale Fruité Doux
    • Antech Blanquette Méthode Ancestrale Fruité Doux
    • Ranska
    • 18.88 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Balettitanssijan mukaan nimetylle jälkiruualle tuntuu jotenkin sopivalta suositella kuohuvaa. Limoux:n alueella on tiettävästi tuotettu kuohuviinejä kauemmin kuin Shampagnessa, ja se maistuu!"
  • Viinikartta suosittelee: rapuja ja viognier-marsanne

  • The Hermit Crab Viognier Marsanne 2016
    • The Hermit Crab Viognier Marsanne 2016
    • Australia, Etelä-Australia
    • 14.99 €
    • Viognier, Marsanne
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Alkuruoassa on paljon aasialaisia makuja limestä, ananaksesta sekä chilistä ja avokado sopii loistavasti rapujen kanssa yhdistettäväksi. Hyvin aasialaisiin, hedelmäisiin ja tulisiinkin makuihin sointuva australialainen viognier-marsanne on sitruksinen, hapokas ja hedelmäinen. Sen maussa yhdistyy monta erilaista hedelmäistä tyyliä, joten se sopii hyvin ravuille 3 eri tavalla."
  • Viinikartta suosittelee: surf&turf ja durif

  • Nugan Estate Durif 2014
    • Nugan Estate Durif 2014
    • Australia, Muut
    • 14.99 €
    • Durif
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Durif-rypäleestä sytyvä Nugan Estate on tumma, tamminen ja jopa suklainen herkku. Makua kannattelee hyvät tanniinit, jotka sopivat naudan paistille. Durifin luontainen tummuus, savuisuus ja pippurisuus kestävät chilistenkin makujen kanssa."
  • Viinikartta suosittelee: pavlova ja muscat

  • Brown Brothers Orange Muscat & Flora 2016
    • Brown Brothers Orange Muscat & Flora 2016
    • Australia, Victoria
    • 13.49 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä antava australialainen makea muscat sopii hyvin marjaisille jälkiruoille."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: